FacebookLinked in You Tube Pinterest
FacebookLinked in You TubePinterest

Aktuálně

NEREZOVÉ SÍTĚ X-TEND® SPOLEČNOSTI CARL STAHL NA PRESTIŽNÍ MEZINÁRODNÍ SOUTĚŽI MIES VAN DER ROHE AWARD 2017.

V letošním roce proběhne již 15. mezinárodní soutěžní přehlídka realizovaných staveb - Cena Evropské unie za současnou architekturu - Mies van der Rohe Award. Toto významné bienále organizuje Evropská Unie a Nadace Mies van der Rohe v Barceloně již od roku 1988. Cílem této soutěže je ocenit kvalitu architektonické produkce v Evropě a porovnat ji vzájemně mezi jednotlivými státy. Soutěž vyzdvihuje přínos evropských architektů a sleduje mimo jiné i uplatňování nových konceptů a technologií v praxi.

Do soutěže jsou nominovány stovky realizací, ze kterých mezinárodní odborná porota provede užší výběr, zhruba čtyřicet nejlepších evropských staveb, které jsou představeny v katalogu a na výstavě. Z tohoto okruhu děl jsou následně vybráni finalisté soutěže. Vítězná realizace získává Cenu Evropské unie za současnou architekturu – Mies van der Rohe Award. Udělována je také Zvláštní cena pro začínající architekty. Výsledky této prestižní ceny by měly být známé v květnu 2017.

Do soutěže je Komorami architektů České a Slovenské republiky v tomto roce nominováno celkem 10 nejlepších českých staveb posledních dvou let.


Společnost Carl Stahl & spol, s.r.o. se podílela na stavbě 2 realizací, které jsou nominovány na Mies van der Rohe Award 2017:


• STEZKA V OBLACÍCH DOLNÍ MORAVA / Fránek Architects (nominovala Česká komora architektů)

Tento projekt je veřejnosti znám z České ceny za architekturu 2016.

Více informací k této realizaci naleznete zde.


• KOMUNITNÍ CENTRUM MÁJ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH / SLLA Architects (nominovala Slovenská komora architektů a Henrieta Moravčíková)

Slovenští architekti Miriam Lišková a Michal Sulo si za komunitní centrum již odnesli oborové ocenění Slovenské komory architektů CE∙ZA∙AR 2015.

Více informací k této realizaci naleznete zde.


Oba projekty, v rozsahu prací společnosti Carl Stahl & spol, s.r.o., zpracoval a řídil obchodní manažer David Pařízek.

„V obou realizacích jsme instalovali naše nerezové sítě X-TEND® s certifikací ETA (evropská organizace pro technická schvalování), které projektům přinesly vysoce kvalitní a plně funkční řešení zabezpečení proti pádu osob a současně vytvořily esteticky zajímavé opláštění avizovaných staveb. Práce na obou projektech byly pro mne a celý tým výzvou a zajímavou zkušeností. Osobně mne velmi těší, že mají realizace na poli architektonických soutěží takový úspěch a všem nominovaným projektům přeji co nejlepší umístění.“

David Pařízek
obchodní manažer Carl Stahl & spol, s.r.o.

divize: nerezová architektura


Kvalitu nerezových sítí X-TEND® a lanových sestav I-SYS® ocení především architekti, stavitelé a designéři, kteří hledají všestranný architektonický prvek s vynikajícími vlastnostmi. Informujte se o možnostech, které nabízíme! Naší prioritou je vaše spokojenost.