FacebookLinked in You Tube Pinterest
FacebookLinked in You TubePinterestSlovak

Aktuálně

AMERIKA 2017 - Záchranáři se na Americe zdokonalovali při práci v extrémních výškách.


V překrásném prostředí vápencových lomů Velká Amerika a Mexiko, ležících na území Českého krasu, poblíž hradu Karlštejn, proběhl 25. - 27. září další ročník Instruktážně metodického zaměstnání (IMZ) krizové připravenosti lezeckých skupin IZS ČR a dalších speciálních sil ČR, s mezinárodní účastí. Akci pořádala Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje ve spolupráci se Speleologickou záchrannou službou, Lomy Mořina, s.r.o., a dalšími partnery. Na organizaci akce, technické přípravě a vybavení lanových cest se podílela i společnost Carl Stahl.

 

Cvičení specialistů pro záchranu a vyprošťovací práce ve výškách.

Program Amerika 2017 byl zaměřen na praktický výcvik výškových specialistů složek Integrovaného záchranného systému České republiky, se zaměřením na záchranné a vyprošťovací práce ve výškách a nad volnou hloubkou v extrémních podmínkách simulujících vysoké fyzické a psychické nároky, na zvládnutí úkolů a ověření možností vzájemné spolupráce.

Hasiči, policisté, vojáci, zdravotníci, horská služba i speleologové si vyzkoušeli nejmodernější technologie a výrobky pro záchranné a vyprošťovací práce. Na ty nejextrémnější okamžiky se budete moci již brzy podívat také v připravovaném videu.

Přáním Carl Stahl bylo vytvořit pro účastníky cvičení příjemné zazemí a maximální pohodlí.

O svoz všech návštěvníků do centra areálu z hlavního parkoviště se postarala kyvadlová doprava. Registrace plynule probíhala v přistaveném info stánku. Zde lezci také získali potřebné informace k harmonogramu akce, lokalitě lomů a na připravených mapách se mohli seznámit s jednotlivými lanovými cestami. Před nástupem na lano na skalní stěně bylo možné využít k zácviku také provizorní polygon nedaleko jedné z lanových cest.

V relax zóně účastníci výcviku našli vždy něco na zub, teplé a studené nápoje. Všichni ocenilii letošní dovážku teplých obědů. K odpočinku během dne pak skvěle posloužila také přilehlá herní zóna, kde návštěvníci mohli sledovat dokumenty Speleologické záchranné služby nebo vyzvat své kolegy a změřit síly v duelu v simulovaném lezení na X-box One Kinnect! Herní zóna se tak stala příjemným zpestřením ve chvilce odpočinku.

Na hlavním stanovišti areálu po celou dobu probíhala prezentace produktových novinek v oboru jištění a záchrany osob výrobců a dodavatelů, partnerů akce. Mezi jinými byly představeny také vybrané produkty a novinky výrobce Kaya Safety. Specialisté měli možnost si jeho záchranné systémy nejen prohlédnout, ale i zapůjčit a vyzkoušet.


MÉDIA:

Reportáž z místa dění přináší večerní zprávy televize Barrandov.

Tiskovou zprávu společnosti Carl Stahl uveřejnily různé informační servery, mimo jiné i 21stoleti.cz.



FOTOGALERIE

 
                                                                           



zertifikat